20 reaktioner på ”Bilder

 1. Hej vi håller också på att bygga ett prio 2 jag tänkte höra om nån har någon bra lösning på att slippa alla tv-kablar alternativ att gömma alla uttagen bakom tvn ?

  Gilla

  1. Hej Mikael!
   Vi drog ett 50 mm markrör med en dosa nere vid strömuttaget och en där vi tänkt att ha TVn på väggen. Vi valde också att inte sätta något strömuttag bakom TVn, om man skulle möblera om i framtiden.
   Det var en bra lösning tyckte vi i alla fall. Kan se om jag kan fixa lite bilder åt dig om du vill?

   Gilla

 2. Hej, ni har verkligen fått jättefint och du/ni verkar ha bra känsla för stil måste jag säga.
  Vi kommer i december oxå bygga PrioTvå i Linköping. Jag är liksom Mikael lite nyfiken hur ni har löst ström och antenn bakom TV. Har du bilder vore jag jättetacksam.
  Jag funderar även hur ni tänkte när det kom till spottar. Du skrev nånstans att ni fick med 16 st. Jag har själv funderat att ha i fönstersmygarna (frågan är i vilka) Räcker det med smygarna kök och vardagsrum? eller har du så här några månader senare andra rekommendationer? Badrum, toalett och hall känns oxå spotbenäget.
  Men återigen allt springer ju i väg i kostnad:(
  Skulle vara kul att se hur ni löste tvättstugan oxå…men ”egen inredning”
  Jag skriver en blogg om vår familj (blandberg.blogg.se) där jag även kommer lyfta in husbygget. Har du mer tips som vi bör tänka på så är det jättevälkommet.
  Skillnaden på vårat hus blir väl att vi kommer ha ryggåstak annars väldigt likt.
  PS riktigt snygg lösning på klädhängaren i hallen.
  Må gott //Jonas

  Gilla

  1. Hej!
   Tack för din kommentar, alltid kul att höra!
   Jag gjorde ett inlägg med foton från tvättstugan och på markröret bakom TVn. Lite svårt att få bra bilder, men hoppas att du får någon känsla för hur det är gjort i alla fall. Elektrikern tyckte att vi skulle sätta dels ett sånt rör och ett eluttag bakom TVn, men jag tänkte att om man skulle möblera om så är det ju inte så stiligt med ett eluttag mitt på väggen. Nu är det ganska bra plats i det där röret, jag har inga problem att få igenom strömkabel, två hdmi och antenn i alla fall.

   Med spotlightsen var det inget vi fick med som så, vi hade dock fått pris och räknat med dem från första början. Vi hade väl ingen speciell tanke med dem, förutom att vi inte ville ha plafonder i hall och tvättstugan. Sen ville vi ha några snygga lampor i vardagsrum och så, så vi ville inte ha spottar i hela taket direkt.
   Fönstersmygspotlightsen är vi väldigt nöjda med, de ger ett riktigt skönt ljus! Väljer ni att ha i vardagsrum bör ni nog ha i kök och vice versa. Vi har i alla fönster i kök, vardagsrum och hall. Även en i allrumsfönstret. Jag ångrar dock att vi inte tog en i tvättstugan också. Vi tänkte inte på att det bara var ett eluttag med timer på i över bänken i tvättstugan, så man kunde inte ha en fönsterlampa heller. Nu ökade vi timertiden till åtta timmar, men en spotlight eller ett eluttag utan timer hade varit mer optimalt.

   Du får bomba på med fler frågor så ska jag försöka svara dig!

   Mvh Claes

   Gilla

 3. Tjena Claes och tack så jättemycket för de talande bilderna. Ni har fått till det väldigt bra måste jag säga. Snyggt och praktiskt med avhängning och skohylla i ”groventrén”. nu förstod jag oxå hur det ser ut bakom TV:n.

  Skönt att bolla idéer med nån som sitter/suttit i samma båt. Och jag har dessutom lärt mig ett nytt ord idag;plafond, det tackar vi för:)
  Jag tar emot alla tips jag kan. Det är många saker man glömmer och som man många gånger blir varse väl inflyttad, typ tvättstugefönstret:)
  Så jag är jättetacksam om jag kan ”bomba dig” med frågor:)
  Vi kommer har samma vinkel som ni(original) skillnaden är väl att vi lagt till ryggåstak så det blir lite skillnad när man ska tänka på ev spot i kök-vardagsrum jämfört hos er. Precis om du skriver så ingår ju inga spots därför får man välja med omsorg var man ska ha dessa. Kommer du ihåg vad ni betalade stycket för installation av fönstersmygspot resp takspot(om de nu inte är likadana?)
  Annars är det nog mest elinstallationerna som jag är lite osäker på.
  Hade du även dragit högtalarkabel från TV och bak i varje hörn på TV-rummet??:)
  Blir det/är det integrerade hötalare i tak? (Sambon är inte förtjust i stora biffiga golvhögtalare.:)
  Utomhus, la ni till någon belysning, takfotsspotar tex?

  Badrum; ni har valt en snygg och praktisk handdukstork (är det samma i båda badrummen) som jag misstänker går att svänga ut? har du modellbeteckning tror du? Högskåpet i stora badrummet är oxå snyggt och stilrent, IKEA??

  Ha en fin kväll i ert fina hus:)
  //Jonas

  Gilla

  1. Hej!
   Vi betalade 1300:-/st för takspotlights och 1200:-/st till smygarna. Då var det Hide-a-lite och inklusive montage och dimmer. Det finns ju billigare spotlights, men vår firma ville endast sätta in de här. Har för mig att takspotarna var 10W medan de i smygarna var på 1W.
   Jag drog ett tomrör från TV-väggen till väggen på ”matsalsdelen” och har tänkt att slänga upp några små satellithögtalare. Jag har ingen hemmabioljud alls nu, men det kan ju vara bra för framtiden. 1500:- tog de för att dra två tomrör. Vid TVn tänkte jag ha golvhögtalare. Jag resonerade som så att om man ska möblera om så ville jag inte ha inbyggnadshögtalare i väggen.
   Jag var heller inte så sugen på högtalare i taket då det sällan blir bra som filmljud, men som allmänljud fungerar det nog. Om jag känner att behovet för ljud i varje rum ökar så finns ju alltid Sonos!
   Vi valde till sex utomhusspotlights; fyra på framsidan och två på baksidan. Bak har vi även två armaturer som lyser både uppåt och nedåt. Likadana armaturer har vi vid groventré och entré. Även på garaget har vi fasadbelysning; tre spotlights på ena långsidan och tre likadana armaturer. Två på var sida garageporten och en vid förrådsdörren.
   I bägge badrummen har vi handdukstorkar som heter Pax Flex I. I stora har vi en med sex armar och i lilla en med fyra. De är svängbara, väldigt smidiga faktiskt!
   Högskåpet är ett Vedum Basic. Det var samma färg som kommoden som ingick, så de passade bra och var rejält mycket billigare än motsvarande ur tillvalskatalogen.
   Mvh Claes

   Gilla

 4. Gött Claes!!
  Det är ju verkligen bra att få höra hur ni tänkt…ibland kan man ju bli lite fartblind.
  Likadant vad grejorna kostar på´t ungefär. Många bäckar små liksom.
  Det blir matlåda hela 2016 kan jag lova.:)
  Intressant med högtalartänket. Jag håller med även om jag inte ser så jättemånga möbleringsalternativ i vardagsrummet. Jag får verkligen tänka igenom detta.
  Jag har ju dessutom ryggåstak så fan vet hur det blir med takhögtalare?! eller om man ska sticka ut några små satelliter på väggen som du kommer göra?

  Fasadbelysning ja, det ju alltid en avvägning. Man vill ju kunna se var man går och var man sätter nyckeln men samtidigt vara försiktig med spotlights. Lätt att det ser ut som en rymdfärja som snart ska lyfta om det blir för mycket.

  Jag ska försöka komma igång med husbyggarbloggandet i veckan. Vi ska ha byggsamråd snart och sen tar det förhoppningsvis fart.?
  Och då gäller det att vara med. Vi valde faktiskt bort bänkskivan från Vedum och köper från lokal förmåga istället. Samtidigt kommer vi sänka ner ”bardisken” till samma nivå som diskbänken. Detta resulterar i en lite fetare(djupare) bak-uppställningsyta. Jag vet inte men jag får för mig att det kommer bli bra även om jag tycker originalutförandet är helt okey. För att få ännu mer samhörighet mellan kök och vardagsrum har vi bytt plats mellan spishäll och disko. Där vi får bort den väääääldigt långa fläkttrumma vid ryggåstak. Manövern var tydligen inte jättepopulärt från Eksjö´s sida men vår säljare fick igenom det:)
  Tack ännu en gång för informationen. Jag kommer garanterat tillbaka när jag får mer funderingar….om jag får:)

  Gilla

 5. Hej

  Jättefint hus ni har byggt:)
  Vi bygger prio två ochså så jag hade lite frågor angående spottar i köket om det räckte med 4st så det inte blev för mörkt??
  Samt om ni vet vad hela el kalaset gick på(det som är extra utöver det som ingår)
  Tack på förhand
  Dennis

  Gilla

  1. Hej!

   Jag tycker att det räcker med fyra spottar i taket. Spottarna var på 8-9W/st (hide-a-lite level multi). Vi har ju även sex spotlights under överskåpen samt belysning i fläktkåpan.
   Vi hade tillval på elen för cirka 60000:-. Det drar snabbt iväg!

   Mvh Claes

   Gilla

 6. Hej!
  Vi håller på som bäst med köksplaneringen av vårat prio två. När jag bläddrade igenom bilderna ni har lagt upp på erat fina hus la jag märke till kaklet i köket. Väldigt snyggt och precis ett sådant som vi har pratat om att skaffa. Vad heter det ni har valt och får man fråga var ni har köpt det?

  Vänliga hälsningar
  Björn

  Gilla

   1. Toppen! Ska kika in det. Måste ge cred för tvättstugelösningen. Riktigt snyggt, som vi antagligen kommer att göra en snarlik lösning på.

    Gilla

 7. Hej, jag och min sambo planerar att bygga om något år och kollar redan runt för fullt på olika hus och har fastnat för prio två. Får man fråga vad ni betalade totalt för ert hus inklusive tillval men exklusive tomt och garage? ☺

  Gilla

  1. Hej!
   Vårt hus kostade, helt standard, 2160000:- nyckelfärdigt. Det är alltså utan tillval. Jag tror att vara byggsats, inklusive tillval och bortval låg på 1082000:- eller liknande.
   Dock fick en kompis pris på samma hus och deras var mycket dyrare än vårt.

   Hoppas du fick någon hjälp i alla fall!
   Mvh Claes

   Gilla

 8. Hej igen Claes!

  En fråga gällande granitskivorna. Har ni samma tjocklek på bänkskivan som barskivan? Sitter och mailar efter offerter när det slog mig att man kanske ska ta något mindre i tjocklek (20mm) på bardelen.

  Jag tycker ju att det ser ut som att ni har samma tjocklek men ibland kan bilder lura en, lite därav min fråga. =)

  Tack på förhand!

  Gilla

  1. Hej!
   Vi har samma tjocklek på bägge skivorna, 30 mm. Har aldrig haft tanken att den skulle vara tunnare på bardelen, men det kanske kan bli snyggt? Kanske blir ett nättare intryck.

   Mvh Claes

   Gilla

 9. Hej!
  Hoppas ni läser bloggen…

  Jag har en fundering: vad är det för skåp ni satt på väggen bakom matsalsbordet i vardagsrummet?
  Är det Bestå från Ikea? I så fall hur djupa?

  Tacksam för svar!

  Gilla

  1. Hej Lisa!

   Visst läser vi bloggen, tyvärr har det gått alldeles för länge sedan förra uppdateringen. Jag ska försöka knåpa till ett nytt. Vilken dag som helst nu… 🙂

   Skåpen är som du säger, Bestå från Ikea. De är 22 cm med dörrarna. Sedan köpte vi läderremmar att öppna med.

   Ha en bra kväll!
   Mvh Claes

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s