Tvättstuga och andra bilder

Här kommer några foton från vår tvättstuga som efterfrågades i en kommentar. Vi valde alltså bort den medföljande tvättbänken och köpte inredning från ikea. Tre bänkskåp; 40, 60 och 80 cm breda. Vi köpte också tre överskåp i samma bredder. Ett högskåp med städinredning ställde vi där installationsskåpet är markerat på planritningen och där städskåpet är utritat satte vi ett torkskåp. Där tillkom en extrakostnad för ventilation från torkskåpet.

Vi köpte en skohylla med bänk och gjorde en egen hylla av två konsoler och ett hyllplan.

I ena överskåpet satte vi ett extra eluttag och nätverksuttag, där står idag skrivare och där ska även en tilltänkt NAS stå. I överskåpet närmst köket drog vi även ut en extra strömkabel om vi vill ha bänkbelysning i framtiden. 

  
    
    
  På de här två, rätt dåliga, bilderna syns de två täcklock vi har bakom TVn i både allrum och vardagsrum. Det övre sitter 100 cm över golvet. Mellan de två går ett markrör på 50 mm som alla kablar mellan tv och utrustning är draget i.   
 

17 reaktioner på ”Tvättstuga och andra bilder

 1. Kan inte annat än hålla med, genomtänkt och stilrent Claes.
  Vi kommer oxå köpa lös inredning på IKEA till tvättstugan.
  Har du kvar ritningarna, måtten på bänkskiva etc?
  Den kanske går hela vägen föresten:)

  //Jonas

  Gilla

 2. Hej, vi har precis som er valt bort tvättstugeinredningen i vårt prio två.
  Ni har möjligtvis inte kvar er inköpslista från Ikea? Känns som att vi kommer köra samma mått!

  Gilla

  1. Hej!
   Ursäkta ett sent svar. Jag har inte kvar någon ritning, men vi har tre underskåp, ett på 80 cm, ett på 60 cm och ett på 40 cm.
   Vi tänkte ha en utdragbar strykbräda i det smalaste, men den passade inte (var från epoq). Kanske att man skulle byta plats på dem så att tvätthon blir centrerad i fönstret?
   Överskåpen har vi ett 60, ett 40 och ett 80 cm.
   Mvh Claes

   Gilla

 3. Hej,
  Vi är inne på att välja Ikeainredning i tvättstugan men enligt våran säljare så är det svårt att välja bort den pga av installationer M.m…

  Hur gjorde ni?
  Hjälpte Ikea er att rita upp tvättstugan?
  Eller hur visste ni vilka mått ni skulle ha?

  Det blev verkligen riktigt snyggt!

  Gilla

  1. Hej! Jag vet inte om något är ändrat sedan vi byggde, men för oss skulle det bara ingå en tvättbänk så det var en no brainer att välja bort den.
   Jag ritade upp inredningen på Ikeas webb med hjälp av planritning där måtten står. Sedan kontrollmätte jag när väggarna väl var uppe. Vi flyttade städskåpet och satte ett torkskåp bredvid värmepumpen också. Städskåpet fick vi modifiera lite i botten för att ställa det på klacken som gjöts för värmen. Vi ville få det dolt så gott det gick.

   Kul att du tyckte det var fint, fråga på om det är något annat du funderar över eller om du vill ha fler bilder eller så.

   Mvh Claes

   Gilla

   1. Tack för svaret! 😊
    Minns du hur mycket tvättstugan kostade från Ikea? Vi har nu fått prisförslag från Vedum med alla tillval för att få likadant som ni har och landade på 23.000 för hela tvättstugan. Blir det billigare med Ikea är min fråga då. 😊

    Gilla

   2. Jag har för mig att vi betalade ca 10000:- på Ikea. Totalt med bänkskiva och diskho kanske 12000:-. Ni sparar säkert minst hälften!
    Man kanske ska tänka på att Ikeas socklar är lägre än Vedums och eftersom det är en golvbrunn under diskhon blir det lite trängre att göra rent den. Det är ingenting jag har haft problem med dock.
    Mvh Claes

    Gilla

   3. Oj, ja då är det ju inget att diskutera! Vi håller nu på att rita upp på Ikeas hemsida enligt våra mått vi har från ritningen. Blir nog en tripp till Ikea för att titta på detta! Tack så jättemycket för hjälpen!

    Gilla

 4. Hej Claes,
  får jag fråga vart mediacentralen sitter? Sitter just nu och planerar tvättstugan och vill få det så riktigt som möjligt innan vi faktiskt åker till ikea.

  Tack på förhand!
  Mikael

  Gilla

  1. Hej!
   Ja, visst får du fråga det! Den sitter bredvid säkringsskåpet, ca 10 cm till vänster om det. Vill du ha måtten som mitt sitter på?
   Mediaskåpet som vi har är inte så djupt. Helst hade jag viljat få in NAS och annat, men det kanske inte passar i något av dessa skåp. Jag löste det i alla fall med att dra ett dubbelt nätverksuttag och el till ett överskåp i tvättstugan. Där har jag alla teknikgrejor typ.

   Mvh Claes

   Gilla

 5. Pingback: Eksjöhus PrioTvå
 6. Länge sedan ni byggde hus nu men jag har sparat
  er som inspiration tills det börjar bli dags för oss. Jag hsr inte någon annanstans hittat så snyggt väggkakel som ni har på stora toan. Om du fortfarande läser här: Vet du märket? 🙏🏻
  Håller tummarna. ✊🏼

  Gilla

  1. Hej! Jodå, jag läser kommentarerna, även om jag inte har uppdaterat på mycket länge nu. Kanske är dags med en uppdatering så här snart två år efter inflytt?
   I alla fall, jag har tyvärr inget märke på kaklet, men det är köpt på Värmlands plattsättning AB och på offerten står det Gloss White Plain 25X40, artikelnummer DE870076.
   Hoppas det hjälper dig in bit på vägen!
   Mvh Claes

   Gilla

   1. Stort stort tack! Fantastiskt! Jag ska se om kag kan hitta nåt liknande. Tacksam för att du orkade ta dig tid! 🙏🏻

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s