Inflyttade 

Nu har vi bott i huset i en månad och börjar väl komma i ordning lite. 

Det är säkert en del som är intresserade av hur det ser ut, så här kommer några bilder.    

    

    
    
    
    
 
Jag kommer uppdatera med fler bilder från  sovrum, allrum och lilla badrummet vid senare tillfälle!

20 reaktioner på ”Inflyttade 

  1. Vilket fint hus ni byggt er o ni har verkligen väldigt smakfull inredning!

    En fråga gällande klinkers i ert badrum, Vilka mått är det på golvplattorna? Så snyggt!
    Vi fick rekommendation av vår säljare på Eksjöhus att ha mindre klinkersplattor. 30*60 som jag vill ha kan tydligen vara svåra att få rätt fall på i duschen. hur har ni resonerat?
    Med vänlig hälsning,
    Sandra /vi bygger Kaptensgården

    Gilla

    1. Hej Sandra! Tack så mycket!
      Klinkersen i badrummet är 60×60 cm. Vi ville ha stora plattor och visste att det kunde bli problem med fallen. Vi hade som backup-plan att skära mindre bitar av klinkersen, om det inte skulle funka att göra kuvertskärningar. Som tur var så fixade de det senare och det blev riktigt bra!
      Vi har 30×60 i tvättstugan med kuvertskärningar där med, så det är möjligt. Jag tror dock att de flesta plattsättarna inte vill göra det för att det är svårt att få till, både vad gäller fall och estetik, det blir merjobb för dem helt enkelt.

      Jag tycker att du ska få till en kuvertskärning om du hittat en platta du verkligen vill ha!

      Hör av dig om du har fler frågor!

      Mvh Claes

      Gilla

  2. Tack för bilder från ert fina hus! Vi väntar och väntar på vårt prio två som levereras i vinter. Vi velade länge ang. ryggåstak men nu känner jag verkligen att vi valde rätt!!

    Gilla

      1. Vi valde tillslut utan. Vi tittade på ett prio två med ryggåstak och den mysigaste delen av huset tyckte jag var allrummet. Tillslut föll poletten ner… Det berodde på taket!

        Gilla

  3. Hej igen Claes,

    Är otroligt tacksam för hur behjälplig du är. =)
    Högskåpet brevid handfatet, är det 30cm brett? Eller är det 50cm? Minns du vad det skåpet hette (modell)?

    Tack på förhand!

    Gilla

    1. Hej!
      Jag har för mig att det är 30 cm. Är tyvärr inte hemma nu, men kan återkomma om det imorgon.
      Det är ett Vedum Basic iaf. Högskåpet från Eksjöhus skulle kosta 7000:- (har jag för mig), detta kostade 2500:-. Och det är samma nyans på den vita färgen som på komoden.
      Bara att fråga på om det finns frågor, vi fick mycket hjälp av andra bloggar när vi byggde, så det är det minsta jag kan göra! 🙂
      Mvh Claes

      Gilla

  4. Tack Claes.
    Får meddela vår säljare på måndag att det nog blir problem med 50 cm och att vi vill ha 30 cm istället. Eller? 🙂 Skulle ni fått plats med 50 cm? Av alla bilder jag sett på alla bloggar så ser det tajt ut.

    Jag hoppar fram kors och tvärs med mina frågor nu, men åter till bardisken. Är er 30 cm djup eller 36 cm? När jag kollade på vår köksritning står det 300mm men fick förklarat för mig att den egentligen är 360mm som standard men att hon ändrat för viktens skull bland annat.

    Tack igen! 🙂
    Mikael

    Gilla

    1. Alltså, det får ju plats. Jag mätte upp 63 cm från vägg till komoden. Men det kan nog bli trångt. Har ni gjutit platta och så än? Ni skulle ju kunna flytta avloppet en decimeter eller så för att få plats. Då blir det visserligen mindre plats för handdukshängare…

      Vår bardel är 30 cm precis. Jag gick efter måttet på köksritningen, jag fattade det som att den skulle vara 30 cm även om man hade laminat. Vi hade en stenfirma här som mätte, tog det alltså inte genom HTH.
      /Claes

      Gilla

      1. Tack igen Claes.
        Som sagt, din information är helt ovärderlig!
        Tror att 30 cm brett högskola gör sig bäst. Vi har precis gjort avropet så vi är alldeles I startgropen fortfarande, tyvärr får man väl säga 🙂

        Beträffande stenskivan så är det ju sagt så att vi också kommer få ”hem” en stenfirma som kontrollmäter och dylikt så förmodar att det ger sig då.
        Vi har ju Vedum som köksleverantör så det kan hända att det ändrats något 🙂

        Tack igen!

        Gilla

  5. Hej!

    Jättefina bilder 😊👍🏼

    En fråga bara. Galghängaren i fina halle , själva uppsättningen i taket. Vet ni om det går något precis där att fästa i eller chansade ni lite?

    Mvh david

    Gilla

Lämna en kommentar